Sayfalar

Kaplıca ve Termal Otelleri Sosyal Medya

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

ILICALARDAN YARARLANMA ŞEKLİ
 
·Ilıca Dönemi: Bölgenin hava durumları hesaba katılarak tanımlanır. Genellikle ülkemizde kurulmuş kaplıca ve içmecelerin mevsimi onbeş Mayıs - 15 Eylül ortasıdır.
 
·Kaplıcalarda Tedavi Süresi (Kür): Gereken yararı karşılamak için 3 haftalık bir tedavi ve asgari 21 banyo tavsiye edilir.
 
·Banyo zamanı ve Müddetler: Banyoya giriş yapmadan evvel; ufak ve büyük Abdest yerine getirmek, banyoda hareketsiz durmak gerekir. Banyodan çıktıktan sonra da; silinilmez, havlu yahut bornoza sarılınır, ılık odada bir Saat dek yatılır. Bu vakit içerisinde, vücut ter atar. Daha sonra giyinilir ve 1 saat kadar daha fazla aynı salonda durulur.
 
·Birinci Banyo; sabah kahvaltısından öncelikli olarak aç karnına ya da sabah kahvaltısından 1 saat sonra,
 
·2.ci Banyo; akşam ziyafetinden 2 saat önce alınması halinde en yüksek derece yarar sağlanır.
 
·Banyoda bekleme zamanı: ilk Gün 10 dk; birdahakilerde ise, hasta kişinin yaradılışına (bünyesine) ve hastalığa nazaran, oniki-20 Dakika arasındadır.
 
·İçme Kürü: Kronik marazlıklarda önerilir. Zamanı üç-altı hafta bulunmalıdır. Birinci gün; aç karnına 1 kezde altı Su bardağı (bir.beş l); sonradanki günler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 30 dakika evvel ikişer su bardağı içilir.
 
Hastalıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Sürekli (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan menfaatlenilir. Bu suların prostata iyi geldiği saptanmıştır.
 
·Ten Hastalıkları: Bütün ten rahatsızlıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve çamurlu sulardan yararlanılır.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu rahatsızlıklara, radio-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Rahatsızlıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan faydalanılır.
 
·kız hastalıkları: Bu bahiste hekim öğütü olmadan ılıca iyileştirmesi uygulanması doğru olmaz. Ateşli kız hastalıklarında ve gebe hanımlarda kaplıca terapisi fazlasıyla dikkatli ve kesinlikle hekim gözetiminde uygulamasında yarar bulunmaktadır. Bahsi geçenlerin ötesinde Aybaşı rahatsızlıkları, kronik rahim hastalıklarında; kükürtlü, killi ve airwaves-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: ilerki düzeyde kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca tedavisi ifa edilmez. Diğerleri için tuzlu, iyotlu ve stereo-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında kaplıcalardan istifade edilmez. Sürekli (kronik) gastrit, kronik bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, dispepsi (hazımsızlık) ve davamlı (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan faydalanılır.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: Akut ve ateşli romatizmada, kaplıca tedavisi uygulanmaz. Sürekli (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, stereo-aktiviteli ve killi sulardan istifade edilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer hastalıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas marazlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan istifade edilir. ilerki safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir sistemi rahatsızlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, çamurlu ve car radio-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Solunum yolu hastalıkları: Astım, bronşit gibi solunum yöntemi rahatsızlıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan yararlanılır. ilerki derecedeki verem, damar sertliği ve kalp marazlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan menfaatlenilir.
 

http://www.artbreak.com/kaplicatatilibi
http://serato.com/user/kaplicatatilibiz/profile
http://www.playedonline.com/users/kaplicatatili
http://swom.com/people/336499-kaplica-tatili
http://drupalfund.us/users/stuart-bundgaard
http://www.youthministry.com/user/kaplicatatili
http://tinychat.com/kaplicatatili
http://bleacherreport.com/users/2012871-kaplica-tatili
http://www.popscreen.com/kaplicatatili
http://ebookee.org/user/kaplicatatili
http://www.streetarticles.com/about/kaplicatatilibiz/182263
http://hpr1.com/member/642359/
http://www.mycandylove.com/profil/kaplicatatili
http://games.darbhanga.net/index.php?params=profile/view/80883/
http://www.bookjetty.com/kaplicatatili
http://lamula.pe/members/kaplicatatili/profile/
http://www.fiql.com/members/kaplicatat
http://www.martiangames.com/index.php?params=profile/view/99116/

0 yorum: