Sayfalar

Kaplıca otelleri

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

ILICALARDAN FAYDALANMA BİÇİMİ
 
·Ilıca Dönemi: Bölgenin hava durumları göz önünde bulundurularak tespit edilir. Genelde memleketimizde yerleşmiş kaplıca ve içmecelerin dönemi 15 Mayıs - 15 Eylül arasındadır.
 
·Ilıcalarda Tedavi Süresi (Kür): Esaslı kazancı karşılamak için üç haftalık bir iyileştirme ve minumum 21 banyo öğütlenir.
 
·Banyo anı ve Müddetler: Banyoya başlamadan evvelce; küçük ve büyük Abdest yerine getirmek, banyoda hareketsiz durmak lazımdır. Banyodan çıkış yaptıktan daha sonra da; havlu ile kurulanılmaz, havlu yada bornoza sarılınır, ılık salonda bir Saat dek yatılır. Bu süre içerisinde, beden ter atar. Daha sonra giyinilir ve 60 dakika kadar daha fazla aynı gözde (odada) kalınır.
 
·1.ci Banyo; sabah kahvaltısından öncelikli olarak aç karnına yahut sabah kahvaltısından 60 dakika sonra,
 
·ikinci Banyo; akşam ziyafetinden 2 saat evvel elde edilmesi halinde maksimal derece yarar elde edilir.
 
·Banyoda bekleme müddeti: İlk Gün 10 dk; birdahakilerde ise, hasta kişinin bünyesine ve hastalığa göre, 12-20 Dakka içerisindedir.
 
·İçme Kürü: Davamlı (kronik) marazlıklarda öğütlenir. Müddeti 3-altı hafta var olmalıdır. Birinci gün; aç karnına 1 defada 6 Su bardağı (1.5 litre); ondan itibarenki vakitler; sabah, öğle ve akşam ziyafetlerinden yarım saat evvelce ikişer su bardağı tüketilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları marazlıkları: Sürekli (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili hastalıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan istifade edilir. Bu suların prostata yaradığı saptanmıştır.
 
·Ten Hastalıkları: Bütün ten rahatsızlıklarında; tuzlu, kükürtlü ve çamurlu sulardan yararlanılır.
 
·Hormonel hastalıklar: Bu rahatsızlıklara, car radio-aktiviteli Sular iyi gelir.
 
·Göz Hastalıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan yararlanılır.
 
·kadın rahatsızlıkları: Bu konuda hekim önerisi olmadan kaplıca terapisi sağlanması hakiki olmaz. Ateşli kız rahatsızlıklarında ve gebe hanımefendilerde ılıca tedavisi fazlasıyla itinalı ve kesinlikle hekim gözetiminde yapılmasında fayda bulunmaktadır. Adı geçenlerin üstünde Aybaşı bozuklukları, davamlı (kronik) rahim marazlıklarında; sülfürlü (kükürtlü), çamurlu ve airwaves-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: ileri mertebede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de kaplıca tedavisi yapılmaz. Ötekileri için tuzlu, iyotlu ve car radio-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Mide ve bağırsak marazlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında kaplıcalardan faydalanılmaz. Sürekli (kronik) gastrit, kronik bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, sindirim güçlüğü ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan faydalanılır.
 
·Romatizmal hastalıklar: Akut ve ateşli romatizmada, kaplıca terapisi yapılmaz. Kronik romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, radio-aktiviteli ve killi sulardan istifade edilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer rahatsızlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan istifade edilir. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir yapısı marazlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, balçıklı ve car radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Teneffüs yolu marazlıkları: Astım, bronşit gibi solunum yöntemi marazlıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan faydalanılır. İleri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp hastalıklarında kullanılmaz.
 
Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan faydalanılır.
 

http://circlebrook.com/blog/view/65745/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://theatreplayers.com/blog/view/102524/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://topiku.net/blog/view/43666/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://www.friendtrap.com/blog/view/2225/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://hiphopmula.me/blog/view/94896/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://songshui.org/action/blog/save
https://dev1.lorea.org/blog/view/64895/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://space9x.net/blog/view/356/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://myspace.pk/blog/view/613/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://www.findaluv.com/blog/view/362679/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://do-you-want-six-pack-abs.com/blog/view/24524/lkemizdeki-kaplca-otelleri
http://www.ideagrid.net/blog/view/22776/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://elgg-1-8.lachakanaverde.org/blog/view/52046/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://opensocial.network2social.com/blog/view/3422/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://bushmeyer.com/blog/view/1928/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://www.connectworld.co.uk/blog/view/628/ulkemizdeki-kaplica-otelleri
http://nt2.network2social.com/blog/view/321/ulkemizdeki-kaplica-otelleri

0 yorum: